teisipäev, 7. veebruar 2017

Kukeaasta alguseks...

... oli lapse lasteaias plaanis kuke meisterdamine. Aga kuna laps ise pidi meisterdamiseks määratud ajal trennis olema, jäi kuke tegemine n.ö kodutööks.

Muidugi mõista ei leidnud ma kusagilt mõnda ülilihtsalt teostatavat ideed. Selle asemel valmis kukk paraja pusimise ja leiutamise järel kolmest munakarbist. Oli parajalt lõikumist ning liimipüstoliga vehkimist, kella ma igaks juhuks ei vaadanudki. Last õnnestus kaasata sedavõrd, et ta aitas kukele "sulgi" välja lõigata ning tegeles õhtul väga hoolsalt kuke värvimisega. Sellest kahjuks pilti ei jäänudki, sest kukk pidi järgmisel hommikul kiirelt lasteaeda lendama, aga ehk kunagi hiljem... kui kukk ikka ühes tükis oma rännakutelt tagasi jõuab ;)

Tegu pole siiski minu väljamõeldisega vaid idee sai alguse Pinterestist, link on siin:
https://www.pinterest.com/pin/109986415880210675/
Gorgeous Egg Carton Rooster for Easter:

Ülal nähtud kukk on ühtlasi mõeldud vahvaks munakausiks, meil oli aga vaja täiesti tavalist. Algul mõtlesin teipida ära ühe väiksema õhupalli, ent see jäi ikkagi liiga suureks (õnneks, sest ega see idee eriti hea polnudki) ja munareste oli mul parajasti vaid 3 tükki käepärast. Niisiis kägardasin hoopiski kokku paraja ajalehenutsaka ning kleepisin selle maalriteibiga üle, ühtlasemaks palliks, mis moodustas kuke keha.

Siis sai tehtud ülemiste piltide järgi kuke pea, tiivad, jalad, välja lõigatud saba ning keha katmiseks sulgi.

Ahjaa, jalgade sisse toppisin veel pooleks murtud jäätisepulgad kuid sellest ei tundunud kuke püstipüsimisel väga suurt abi olevat. Kuidagi ta siiski püsti püsis :)


Asend sai aga just selline nagu kukk tegeleks parajasti kiremisega, jäin ise päris rahule :) Tulevikus lisan ka kunstniku enda viimistletud kuke pildi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar